Xerrades: Educació
L’institut i els últims cursos de l’escola són una època de molts canvis pels joves. Canvis físics, però sobretot canvis interns, que poden generar dubtes, inseguretat i por. Molts joves, a priori, pensen que tenir una discapacitat com la meva ha de ser una cosa terrible, tant per l’aspecte físic, com per ser un impediment en la vida quotidiana i també en l’esport.
En canvi, quan em coneixen veuen que no és així, que els límits te’ls poses tu i que l’important és perseguir les coses que t’agraden sense fer cas al que la societat espera de tu, ja sigui molta o poca cosa.
Objectius
La xerrada, a part dels punts que trobareu a l’apartat de Xerrades: Visió general, té l’objectiu que els assistents es qüestionin els valors i prejudicis de la societat, que aprenguin a relativitzar els seus problemes i també la importància de mantenir una actitud positiva i de lluitar pel que realment vols.
L’activitat també és útil per veure la discapacitat des d’una altra perspectiva, no des de la pena, sinó des de la normalitat. Això els ajudarà a tractar a les persones amb discapacitat, o amb altres diferències, amb respecte i amb menys prejudicis.
Finalment, com que bona part de la xerrada es condueix amb les preguntes dels alumnes, un últim objectiu és resoldre tots els dubtes i curiositats que puguin tenir sobre mi, de forma oberta, sobre la meva vida personal, la meva època a l’escola, l’esport, viure amb discapacitat, etc. D’aquí se n’acostumen a derivar temes útils pels alumnes com ara el bullying, la sexualitat o fer front a les pors, entre d’altres.
Format
La durada de les xerrades pot variar entre 45 minuts i una hora i mitja. Els centres poden escollir també si fer un treball previ per preparar l’activitat o que la xerrada sigui el primer contacte que tinguin amb mi i, a posteriori, poder treballar el que s’hi ha après.
A continuació us deixo amb un fragment d’una resposta que tracta sobre fer front a les nostres pors:
https://www.youtube.com/watch?v=PWUU9tqdGls
També podeu veure un altre vídeo amb l’essència de les meves xerrades de motivació al següent enllaç: Tú decides tu camino (TEDxGràcia).
On?
Des que vaig començar, les xerrades m’han dut a més de cent centres de primària i secundària, públics i privats, cicles formatius, centres d’educació compartida i clubs esportius.
Algunes de les poblacions que he visitat són (en cap ordre en concret):
Barcelona, San Francisco, Sebastopol, Terrassa, Sabadell, Manresa, Sant Cugat del Vallès, Sitges, El Masnou, Matadepera, Valls, Sant Esteve Sesrovires, Sant Adrià de Besós, Guía de Isora, Tamaimo, Los Silos, Adeje, Santa Úrsula, El Tanque, Santiago del Teide, etc.
Si us agradaria comptar amb mi per alguna xerrada o activitat o si voleu més informació al respecte, podeu contactar amb mi sense cap compromís.