Sobre mi

Tal com diu a la capçalera, sóc escriptor, doctor en informàtica, orador (principalment de xerrades de motivació) i esportista (antigament d’alt nivell a tennis taula, però he practicat moltes altres disciplines), entre d’altres coses. I com que les xerrades, l’esport, l’escriptura i la informàtica tenen els seus propis apartats, començarem per les altres coses. No és que siguin menys importants, però seria estrany que els hi dediqués tota una pàgina web.

Vaig estudiar Enginyeria Informàtica a la Universitat Politècnica de Catalunya, però abans havia començat Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Després vaig cursar un màster Erasmus Mundus (a França i a Portugal) de lingüística i processament del llenguatge natural, ja que també m’agraden molt els idiomes (parlo català, castellà, anglès, francès, portuguès i, més o menys, japonès), i, tot seguit, un doctorat de nou a la UAB. Vaig fer recerca en els camps de l’Accessibilitat del Software, la Traducció Automàtica i la Comunicació Augmentativa i Alternativa per millorar la comunicació basada en pictogrames de persones que tenen molt afectada la parla. Un cop finalitzat el doctorat, el 2018 el vaig passar al Japó estudiant, escrivint i viatjant. Podeu trobar més detalls sobre el meu viatge a Instagram i al blog d’Accessible Japan.

Joan playing basketball in the UK

D’aficions en tinc unes quantes a part de l’esport: l’astronomia, la música (de tant en tant, quan tinc temps, que és poc sovint, composo cançons a l’ordinador), actuar (he fet d’actor al Liceu de Barcelona i de protagonista al documental Glance Up), llegir, etc. Com veieu sóc força polifacètic.

Un petit detall per acabar, com veureu, faig un metre d’alçada (98 centímetres per ser exactes), però tampoc m’hi estendré. Pels que tingueu curiositat sobre la meva malaltia es diu displàsia espóndilo-epifisària congènita (SEDc en anglès). Per Internet en podeu trobar molta informació. De totes maneres, relacionat amb la meva baixa estatura, tot just a finals de 2014 vaig fundar Sports PTB, una associació que ha fomentat l’esport inclusiu per les persones de talla baixa. També, des de 2014, sóc assessor de la Federació Espanyola d’Esports per a Discapacitats Físics en tot el que fa referència a l’esport per la gent de talla baixa.