Sobre mi

Joan assegut a un banc

Tal com diu a la capçalera, sóc orador (principalment de xerrades de motivació), esportista (d’alt nivell a tennis taula, però practico moltes altres disciplines) i escriptor (o almenys projecte d’escriptor com a guionista de Glance Up i amb alguns llibres i relats publicats), entre d’altres coses. I com que les xerrades, l’esport i l’escriptura tenen els seus propis apartats, començarem per les altres coses. No és que siguin menys importants, però seria estrany que els hi dediqués tota una pàgina web.

Vaig estudiar Enginyeria Informàtica a la Universitat Politècnica de Catalunya, però abans havia començat Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Després vaig cursar un màster Erasmus Mundus (a França i a Portugal) de processament del llenguatge, ja que també m’agraden molt els idiomes (parlo català, castellà, anglès, francès i portuguès), i ara estic fent un doctorat de nou a la UAB. Faig recerca en el camp de la Comunicació Augmentativa i Alternativa per millorar la comunicació basada en pictogrames de persones que tenen molt afectada la parla.

Joan playing basketball in the UK

D’aficions en tinc unes quantes a part de l’esport: l’astronomia, la música (de tant en tant, quan tinc temps, que és poc sovint, composo cançons a l’ordinador), el teatre (he actuat al Liceu de Barcelona i espero estrenar-me com a actor de cinema ben aviat), llegir, etc. Com veieu sóc força polifacètic.

Un petit detall per acabar, com veureu, faig un metre d’alçada (98 centímetres per ser exactes), però tampoc m’hi estendré. Pels que tingueu curiositat sobre la meva malaltia es diu displàsia espóndilo-epifisària congènita (SEDc en anglès). Per Internet en podeu trobar molta informació. De totes maneres, relacionat amb la meva baixa estatura, tot just a principis de 2015 he sigut el promotor de la creació de Sports PTB, una associació que vol fomentar l’esport entre les persones de talla baixa. També, des de 2014, sóc assessor de la Federació Espanyola d’Esports per a Discapacitats Físics en tot el que fa referència a l’esport per la gent de talla baixa.