Sobre mi, l’esportista

Joan - Tennis Taula i Bàsquet

Des de petit he practicat tota mena d’esports. El bàsquet és el meu preferit, força irònic tot plegat, i vaig competir-hi durant tres anys a l’equip de l’escola. Després natació a nivell federat durant vuit anys i finalment tennis taula des dels disset. Tot això ho he anat combinant amb altres pràctiques esportives com ara el bàdminton, el voleibol -a l’institut-, el pàdel o el ciclisme en handbike.

A tennis taula és on he obtingut millors resultats. He entrenat durant dos anys al CAR de Sant Cugat, he disputat diversos campionats d’Espanya de persones amb discapacitat, on he guanyat medalles individuals i per equips, i he representat a la selecció catalana i a l’espanyola en opens internacionals. Com a fita més destacada, a més de jugar molts anys en lligues amb persones sense discapacitat, he quedat dues vegades campió del món de tennis taula als Mundials per Persones de Talla Baixa. L’agost de 2013 a Michigan i el de 2017 a Guelph.

També el 2013, vaig rebre el Premi al Millor Esportista de Sant Cugat pels meus resultats als mundials i per la meva trajectòria esportiva. Podeu veure’m en acció i fer un cop d’ull al meu palmarès visitant l’apartat de Tennis Taula.

A part del tennis taula i dels Mundials per Persones de Talla Baixa, el meu últim repte va ser acabar la Marató de Berlin amb handbike l’any 2016 i convertir-me en la persona més baixa d’haver arribat a la meta.