Glance Up

 • Glance Up Poster
 • Glance Up Poster Awards
 • Captura de Glance Up
 • Captura de Glance Up
 • Captura de Glance Up
 • Captura de Glance Up
 • Captura de Glance Up
 • Captura de Glance Up
 • Captura de Glance Up
 • Captura de Glance Up
 • Captura de Glance Up
 • Amb els directors i el productor.
 • Amb els directors.

Glance Up és un documental que protagonitzo centrat, principalment, en la meva participació als Mundials per persones de talla baixa i en part de la meva vida quotidiana. Em vaig implicar molt en tot el procés de producció per tal que la història reflectís la meva personalitat de manera fidedigna. També vaig gravar-ne petits fragments i en sóc un dels guionistes.

Glance Up va ser possible gràcies a una campanya de micromecenatge. De la seva pàgina de Verkami, us en deixo la sinopsis, els seus objectius, el tràiler i la fitxa tècnica. El mes de novembre de 2014 es va estrenar en cinemes i el mes de març de 2015 va sortir per TV3 al programa Sense Ficció. Si en teniu l’oportunitat, mireu-lo, segur que no us deixarà indiferents!

Per a més informació sobre Glance Up, les seves aparicions a festivals i altres projeccions previstes, podeu seguir-ne tota l’actualitat a través del seu Twitter i del seu Facebook.


Sinopsis

En Joan Pahisa té 28 anys i una gran passió, el bàsquet. No seria res extraordinari si no fos per un detall: mesura exactament un metre d’alçada.

Aquest estiu va participar als World Dwarf Games a Michigan, Estats Units, una competició semblant als Jocs Olímpics que se celebra cada quatre anys, exclusiva per a gent de talla baixa. Als Jocs, en Joan va ser l’únic representant d’Espanya, ja que no va trobar ningú que l’acompanyés. La dificultat per participar en esports d’equip és un dels motius pels que s’ha especialitzat en tennis taula, un esport individual.

En Joan va viatjar 7.000 quilòmetres per sentir-se com a casa. I també per a complir els seus somnis: ser campió del món de tennis taula i, per sobre de tot, jugar a bàsquet una vegada més, probablement la darrera.

El seu viatge ens ensenyarà com es veu el món des d’un metre d’alçada. No es tracta només d’esport, es tracta de la vida mateixa. De com l’ha viscut i la viu en Joan i de com la societat el tracta.


Objectius

Ja de per sí, la història d’en Joan és una història universal amb la que tothom s’hi pot sentir identificat. És una història positiva que ens mostra que el més important és lluitar pel que volem sense que importin les dificultats. A través de l’esport, en Joan ens mostra la seva determinació i espera que les seves accions ajudin i inspirin a altres persones a tirar endavant amb optimisme.

A la vegada també és una història molt important per les persones de talla baixa. Actualment la major part de la difusió que es fa en mitjans de comunicació sobre les persones amb problemes de creixement acostuma a ser en un context còmic, i moltes vegades denigrant, que l’únic que fa és reforçar els estereotips culturals referents a la gent baixa. Així doncs, aquest documental també pretén mostrar la seva realitat tal com és per contribuir en el procés de normalització de la seva situació.


Tràiler


Directors: Enric Ribes, Oriol Martínez

Executive Producer: Oriol Gispert

Screenplay: Oriol Gispert, Oriol Martínez, Enric Ribes, Toni Comas, Joan Pahisa

Cinematography: Anna Franquesa

Editing: Toni Comas

Music: Cálido Home & Anthony Azarmgin

Running time: 60 minutes

Country: Spain

Languages: Catalan, English, Spanish

Year: 2014

Distribution Sales: PBS

Production companies: La Lupa Produccions & Häns

Subtitles: Catalan, English or Spanish.

You may also like...